У серпні – вересні для працівників органів системи МВС пройшло 14 тренінгів з етичної комунікації

clock
08.09.2023 16:00

Тренінги відвідало близько 500 працівників органів системи МВС, що комунікують із особами з інвалідністю, маломобільними групами населення, здійснюють взаємодію з людьми з різними особливими потребами. Також пройшли навчання щодо дотримання вимог антидискримінаційного законодавства під час виконання посадових обов’язків.

Такі ж навчання проводилися для диспетчерів системи екстреної допомоги населення «Система 112», яка почала працювати відносно нещодавно. Вважаємо, що для ефективного виконання покладених завдань на диспетчерів системи екстреної допомоги населення «Система 112», важливим є закладення правильного вектору взаємодії та співпраці із особами з інвалідністю, це забезпечить обопільну підтримку та якісну комунікацію.

Також, проведено навчання і для тих, хто кожного дня рятує, підтримує та допомагає іншим у воєнний час – для представників психологічних та медичних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У рамках заходу відпрацьовувалися практичні вправи з дотримання правил роботи та комунікації із людьми з порушеннями зору, слуху, опорно-рухового апарату, з інтелектуальними та психічними порушеннями. Обговорювалася необхідність упровадження правил взаємодії та комунікації з людьми з різними видами порушень в навчальні програми, функціональні обов’язки фахівців.

Навчання із недискримінації проведено для працівників Національної поліції, Державної міграційної служби України, Адміністрації Держаної прикордонної служби України. На навчаннях розглядалися основні поняття, що мають знати поліцейські, прикордонники, працівники міграційних служб про недискримінацію, національне законодавство та міжнародні стандарти з питань недискримінації, приклади кращих практик та заходів з запобігання та протидії дискримінації в роботі європейських країн та України.

Навчання проведені за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні та фінансової підтримки Уряду Японії.

Міністерство внутрішніх справ України щиро вдячне Програмі розвитку ООН в Україні (UNDP) за експертну підтримку та сприяння у реалізації виконання завдань Плану заходів із реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, зокрема, за проведення навчань, що формуватимуть толерантність, етику комунікації у працівників органів системи МВС.

Сьогодні ми маємо спрямувати наші зусилля на  підтримку кожної особи, яка набула інвалідність, допомогти їй отримати інформацію та послуги у доступному для неї комунікаційному векторі та форматі.

Ми прагнемо розуміти комунікаційні проблеми різних категорій населення, доносити інформацію суспільству незалежно від фізичних, сенсорних чи інших можливостей людини.

Сподіваємося на подальшу співпрацю та взаємодію із експертами Програми розвитку ООН в Україні (UNDP) в рамках формування безбар’єрного простору в секторі безпеки України.

Департамент комунікації МВС України

 

 

 

Схожі матеріали