У рамках проєкту “Автошколи для людей з інвалідністю” на Дніпропетровщині вже видали перші посвідчення водія

clock
13.08.2023 11:00

Флагманський проєкт МВС «Автошколи для людей з інвалідністю» реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів», презентований першою леді Оленою Зеленською та заступницею Міністра внутрішніх справ Катериною Павліченко.

У сервісних центрах МВС в Дніпропетровській області видали перші два посвідчення водія у рамках проєкту.

Софія та Володимир успішно пройшли навчання та склали іспити на спеціалізованому автомобілі автошколи МВС. У кожного з них своя особлива історія, але попри те, що внаслідок травм вони мають порушення опорно-рухового апарату, це дуже активні люди. Вони щоденно виконують купу справ, які вимагають мобільності. 

Софія – психологиня, має багато планів та активну життєву позицію, допомагає іншим розібратися у їхніх складних ситуаціях та віднайти душевний спокій й рівновагу. Вона постійно знаходиться у русі, мріє про опанування нових горизонтів, подальший саморозвиток та подорожі. 

Володимир не уявляє своє життя без автомобіля. Він мав посвідчення водія та водійський досвід керування вантажівкою. На жаль, трагічна пригода змусила його пересісти у колісне крісло. Але ця людина не з слабких. Він поставив перед собою ціль – знов відчути запах пального, тримати кермо у руках та вільно рухатись автомобільними шляхами рідної Харківщини та всієї України. 

Кандидати у водії ретельно вивчили маршрут, підготувались, тож практичний іспит склали з першої спроби на відмінно! 

Детальна інформація про проєкт та як долучитися до навчання тут - https://driveability.mvs.gov.ua/

 Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали