Безбар’єрність - в дії: перша випускниця інклюзивної автошколи отримала посвідчення водія

clock
08.09.2023 11:20

Галина Мандра - одна з перших випускниць інклюзивного закладу підготовки водіїв. Він працює у рамках проєкту “Автошколи для осіб з інвалідністю” на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Підготовка у автошколі та складання іспитів відбувались за стандартним алгоритмом. Спочатку жінка пройшла теоретичний курс навчання та успішно склала іспит. Потім опанувала навички водіння на спеціалізованому автомобілі з ручним керуванням, закінчила курс підготовки водіїв категорії “В” та успішно склала практичний іспит у сервісному центрі МВС. 

Із завершенням навчання кермувальницю привітав голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак та особисто вручив посвідчення водія.

Випускниця має першу групу інвалідності. Жінка має багато щоденних справ, які вимагають мобільності. На початку повномасштабного вторгнення Галина разом з 81-річною мамою була вимушена поїхати з рідного Харкова. Нову домівку знайшли у Дніпрі. Жінка мріяла навчитись керувати автівкою та відчувати свободу пересування. Тепер вона ставить перед собою нові амбітні завдання та руйнує всі стереотипи щодо перешкод на шляху до мрії керувати авто для людей з порушеннями опорно-рухового апарату.

Проєкт МВС України реалізується в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору за ініціативи першої леді України Олени Зеленської “Без бар’єрів”. Детальна інформація щодо проєкту та як долучитися до навчання за посиланням .

Головний сервісний центр МВС України

 

 

 

Схожі матеріали