Контраст
Шрифт

В МВС планується провести гендерне оцінювання, - Катерина Павліченко

clock
04.02.2020 13:11

03 лютого заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко провела зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу і Академії Фольке Бернадотта, де обговорювалися питання гендерного оцінювання в органах системи МВС.

Зустріч була присвячена обговоренню та пропозиціям щодо проведення гендерного оцінювання.  В ній взяли участь представниці Академії Фольке Бернадотта Еммікі Роос та Габріела Елрой, а також радниця/тренерка КМЄС із питань прав людини та гендерних питань Санне Тілеманс, радниця КМЄС із гендерних питань Агата Жиманська, експертка КМЄС із тренінгів з питань прав людини Олександра Зуб та радниця Міністра внутрішніх справ з гендерних питань Вікторія Арнаутова.

«Ми маємо на меті проведення гендерного оцінювання, яке допоможе нам виявити потреби та є необхідним аспектом  задля подальшого формування політики Міністерства внутрішних справ щодо впровадження гендерної рівності», - відзначила Катерина Павліченко.

Своєю чергою Представниця Академії Фольке Бернадотта, Емміккі Роос відмітила, що це є дуже важливим для формування інституційної спроможності, тому необхідно визначитися з подальшим планом дій. Керуючись досвідом, зуважила на тому, що проведення гендерного оцінювання матиме позитивні наслідки, адже  результат допоможе виявити діючі механізми і зрозуміти, що варто змінити задля покращення подальшого просування гендерної політики. 

Агата Шиманська додала, що в минулому КМЄС завжди надавала підтримку і допомогу Міністерству внутрішніх справ, зокрема підтримала створення мережі контактних осіб з питань гендерної рівності у відомстві.

Ми надзвичайно вдячні нашим партнерам за співпрацю й надання допомоги в досягненні таких вагомих для нас цілей. Високо цінуємо підтримку Консультативної місії Європейського Союзу і Академії Фольке Бернадотта.

Фото: Андрій Новицький 

Схожі матеріали
Діяльність