Контраст
Шрифт

У системі МВС 24,5% жінок захищають громадян та надають якісний державний сервіс

clock
07.03.2019 11:32

У системі МВС працює 24,5% жінок. Кожного дня вони одягають форму, виходять на чергування, аби наш світ став кращим, добрішим і безпечнішим. Про це сьогодні повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук

«На сьогодні у системі МВС України працює 24,5% жінок - понад 70 тисяч жінок  щодня забезпечують порядок, гарантують захист та надають якісний державний сервіс. З них близько: 8 тисяч працюють у ДСНС, 4 тисячі служать у лавах Нацгвардії, а на захисті рубежів кордонів України стоїть 11 тисяч жінок. Кожна жінка має рівні права та можливості доступу до навчання, до вибору професії а також до кар’єрного розвитку. Будь завжди вільною у своєму виборі та втілюй всі свої мрії!», - зазначила Тетяна Ковальчук.

Включення до державної політики гендерних питань - загальносвітовий тренд, не тільки український.

Професія водолаза була в списку заборонених для жінок, але час змінюється. Оксана Чехместренко - перша жінка-водолаз у ДСНС. Оксана пірнає під лід, коли на вулиці мінус, носить на собі до 40 кілограмів спорядження. У свої 30 жінка виховує трьох дітей, тричі на тиждень займається боротьбою, але головне - нарешті здійснила мрію свого життя. 

Марія Шкурат - психолог за фахом, тому зацікавилася зануренням на глибину з професійної точки зору. Однак це захопило її і тепер вона також водолаз-рятувальник .

Світлана Коломієць - начальник відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції, єдина жінка-керівник підрозділу у складі кримінальної поліції.

 

ДСНС може пишатися і першою жінкою-рятувальником від хімічних заражень. Юлія Чернева раніше працювала в банку, а тепер буде збирати розлиту ртуть і виявляти шкідливі речовини в повітрі.

Ще один доказ тому, що жінки надають якісний правоохоронний сервіс - Катерина Павліченко. Дівчина - заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ, голова Української асоціації представниць правоохоронних органів.

Жінка на службі - це завжди делікатний підхід до вирішення будь-яких питань.

Схожі матеріали
Діяльність