Контраст
Шрифт

У МВС провели зустріч зі спеціальним представником Парламентської асамблеї ОБСЄ з гендерних питань

clock
12.07.2018 10:40

Сьогодні, 12 липня, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук зустрілася з колишнім міністром Канади з мультикультуралізму та статусу жінок, нинішнім спеціальним представником Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з гендерних питань Хейді Фрай.

«Індикатором зрілого демократичного суспільства є нульовий рівень толерантності до гендерно-обумовленого насильства. МВС – це головний орган у системі центральних органів виконавчої влади з питань формування і реалізації державної політики у сфері захисту прав і свобод громадян. Саме тому, впровадження гендерно-неупередженого підходу важливе задля професійної розбудови правоохоронних органів країни», - сказала заступник міністра внутрішніх справ.

Тетяна Ковальчук додала, що одним із напрямків побудови політики рівних можливостей є розширення повноважень жінок у миротворчих місіях.

«Ми затвердили План заходів міністерства щодо реалізації резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», який охоплює всю систему Міністерства внутрішніх справ та за своїм наповненням значно ширший ніж Національний План дій. Він закріплює жінку як активного учасника у вирішенні конфлікту та забезпеченні миру», ‑ поінформувала вона.

«Чоловіки асоціюють поняття гендерної рівності виключно жінками та, помилково, з радикальним фемінізмом. Держава має показати, що гендерна рівність – це про вплив мужності на чоловіків та жіночності на жінок. Лише при віднаходженні балансу між цими поняттями можлива ефективна соціальна політика», - зазначила Хейді Фрай.

Вона також наголосила, що ОБСЄ готове до співпраці з МВС у напрямку розвитку демократичних інститутів та захисту прав людини.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність