Контраст
Шрифт

У МВС пройшов тренінг з гендерної компетенції для керівників вищої ланки

clock
14.09.2018 11:27

Сьогодні, 14 вересня, під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук пройшов тренінг з питань гендерної рівності для керівників вищої ланки органів системи внутрішніх справ. Захід відбувся за сприяння Консультативної місії ЄС та шведської Академії Фольке Бернадотта.

 

«Завдання тренінгу – розбудова гендерно-орієнтованої спроможності лідерів і керівників. Ми розуміємо, що змінювати розуміння гендерного аспекту треба згори. Необхідно, щоб весь топ-менеджмент розумів важливість гендерної проблематики, завдання та очікуваний результат», ‑ наголосила Тетяна Ковальчук.

В межах тренінгу представили Презентацію заходів МВС щодо впровадження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

«План охоплює всю систему Міністерства внутрішніх справ та, за своїм наповненням, значно ширший, ніж Національний План дій. Він закріплює жінку як активного учасника у вирішенні конфлікту та забезпеченні миру», ‑ додала заступник міністра внутрішніх справ.

Вона також повідомила, що наразі в органах внутрішніх справ працює мережа гендерних радників та контактних осіб. Їх мета ‑ сприяти забезпеченню принципу рівних можливостей через інтеграцію гендерної перспективи в діяльність відомств.

«Чоловіки асоціюють поняття гендерної рівності виключно жінками та, помилково, з радикальним фемінізмом. Держава має показати, що гендерна рівність ‑ це про вплив мужності на чоловіків та жіночності на жінок, вплив соціальних стереотипів на них. Лише при віднаходженні балансу між цими поняттями можлива ефективна державна політика та соціальний прогрес», ‑ зауважила заступник глави МВС.

Радник Консультативної місії ЄС з гендерних питань Агата Жиманська сказала, що для ефективного управління важливим є дотримання політики гендерного паритету.

«Справжній лідер свого колективу має враховувати потреби як жінок, так і чоловіків. При цьому, він не має скеровуватися соціальними кліше та стереотипами», ‑ додала вона.

Начальник відділу з питань гендерної рівності МВС Ольга Перунова повідомила, що всього у тренінгу взяли участь 30 керівників структурних підрозділів органів системи МВС.

Вони прослухали семінари за такими темами: «Гендерна рівність як інструмент покращення безпеки», «Передова практика впровадження гендерної рівності в установах сектору безпеки», «Як бути гендерно-чутливим лідером?» та інше.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність