Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: Забезпечення рівних можливостей жінок і чоловіків у контексті подальшої реалізації засад гендерної політики - один із провідних напрямків діяльності органів системи МВС

clock
31.01.2018 00:47

Питання реалізації гендерної політики в системі МВС обговорювалися сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ України з членами делегації  ООН «Жінки».

Під час зустрічі заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук надала аналіз результатів відповідної роботи за минулий рік. Ключовий акцент  було зроблено на стан реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Тетяна Ковальчук поінформувала, зокрема, що наказом МВС від 12 грудня 2017 року № 1019  було затверджено План дій  Міністерства щодо виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир та безпека» на період до 2020 року.

Голова делегації ООН «Жінки» Анастасія Дівінська відзначила успішний досвід взаємодії між МВС та структурним органом ООН «Жінки». Вона також представила трьох гендерних радників для подальшої роботи з МВС, а саме: Христину Бродич, Катерину Гай та Михайла Корюкалова. Основним завданням гендерних радників стане надання технічної  підтримки, в т.ч. експертної в координації, моніторингу та оцінці реалізації Плану заходів щодо виконання національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир та безпека» на період до 2020 року.

Окремо йшлося про подальші кроки та пріоритети співробітництва.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність