Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: Взаємодія на всіх рівнях - основа успіху реалізації гендерної політики в МВС

clock
09.11.2018 09:15

Наразі в органах системи внутрішніх справ працює мережа гендерних радників, керівників, відповідальних за впровадження гендерної політики та контактних осіб. Їх мета ‑ сприяти забезпеченню принципу рівних можливостей через інтеграцію гендерної перспективи в діяльність відомств. Про це сьогодні, 9 листопада, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук повідомила під час засідання Робочої групи МВС з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

«У суспільстві гендерна політика досі сприймається як радикальний фемінізм. Нам варто розуміти, що гендерна політика - це політика рівних можливостей, державний вектор розвитку. Крок за кроком ми змінюємося самі, змінюємо нашу свідомість і сприйняття, відкриваємо нові посади для жінок та забезпечуємо доступ до можливостей», ‑ сказала Тетяна Ковальчук.

За її словами, лише за чіткого розуміння проблематики та взаємодії на всіх рівнях підрозділів можлива успішна реалізація політики рівних можливостей.

«В основні успішності будь якого державного процесу стоїть інституційна спроможність. У МВС є всі необхідні складові механізму, що необхідні для успіху встановлення політики рівних можливостей», ‑ зазначила урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко.

Радник із питань гендеру Консультативної місії ЄС Агата Шиманська наголосила, що Міністерство внутрішніх справ – перший орган виконавчої влади в Україні, що поставив політику рівних можливостей в основу своєї діяльності.

«МВС розробило власний план дій з реалізації резолюції 1325, систему моніторингу та оцінювання. Міністерство створило мережу контактних осіб із гендерних питань та відділ з питань дотримання гендерної рівності. Це перше відомство що демонструє комплексний підхід до цього питання. Консультативна місія ЄС й надалі підтримуватиме відомство у цьому напрямку», - додала вона.

Нагадаємо, у МВС відбувся форум «Гендерна політика МВС: Рівні можливості кожному».

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність