Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: У МВС проходять тренінги з підвищення гендерної компетенції працівників

clock
13.09.2018 10:45

Про це сьогодні, 13 вересня, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук повідомила під час зустрічі з радником Консультативної місії ЄС з гендерних питань Агатою Жиманською та керівником відділу впровадження резолюції Ради Безпеки ООН 1325 Академії Фольке Бернадотта Габріелою Елрой.

«Наразі встановлення політики рівних можливостей є важливим напрямком діяльності МВС. Задля її впровадження та моніторингу ми створили відділ з питань дотримання гендерної рівності у нашій структурі. Ним проведено вже 11 тренінгів з підвищення гендерної компетенції праівників. Наразі такі ж відділи вже створені у Національній гвардії та Державній прикордонній службі», - наголосила заступник міністра внутрішніх справ.

Вона зазначила, що 14 вересня у МВС відбудеться тренінг з розбудови політики гендерної рівності для керівників вищої ланки структурних підрозділів органів системи внутрішніх справ.

«Ми представимо План заходів МВС щодо впровадження Національного плану дій із виконання резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» для вищих керівників системи МВС. Нам необхідно, щоб весь топ-менеджмент розумів важливість гендерного аспекту, завдання та очікуваний результат», - додала Тетяна Ковальчук.

Радник Консультативної місії ЄС з гендерних питань Агата Жиманська відзначила досягнення МВС на шляху встановлення політики рівних можливостей.

«Ми бачимо, що у Міністерства внутрішніх справ є всі необхідні складники задля успішного подальшого розвитку гендерної політики. Ви - це приклад для інших державних установ», - додала вона.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність