Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: У кожному органі системи МВС повинен працювати гендерний радник

clock
05.04.2018 16:13

Про це заступник міністра сказала сьогодні, 5 квітня, під час комунікаційного семінару ДСНС.

Тетяна Ковальчук заявила, що в кожному органі виконавчої влади повинні працювати гендерні радники, які б допомагали впроваджувати гендерну політику рівних можливостей.

«Ми знаходимо людей, які готові працювати гендерними радниками. Які чудово розуміють -  гендерна політика, це не піднесення прав жінки – це рівні можливості для всіх і для кожного», - наголосила заступник міністра.

Водночас, Тетяна Ковальчук сказала, що в системі МВС буде створений єдиний центр, який займатиметься моніторингом гендерної ситуації по всіх ЦОВВ.

Вона зазначила, що в нашому суспільстві змінюється роль жінки.

«В Україні змінюється роль жінки у суспільстві. Особливо ми це почали спостерігати з початком конфлікту на сході нашої країни. І коли ми говоримо про гендерний аспект, то сміливо можемо порівнювати його з дотриманням прав людини. І сьогодні ми чітко усвідомлюємо, що для встановлення гендерного підходу ми повинні змінювати законодавство та нашу ментальність», -  сказала Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра нагадала, що в 2011 році Україна приєдналася до Стамбульської конвенції, але остаточно її не вдалося ратифікувати саме через розбіжності в законодавстві.

«В 2011 році Україна приєдналася до Стамбульської конвенції. Яка наголошує на тому, що обов’язком кожної демократичної європейської держави є повністю викорінити насилля в усіх його формах, в тому числі гендерного,  а також створити систему запобігання насильству над жінками та належного покарання винних. І ми працюємо на тим, аби ратифікувати цей документ на всі 100%», - наголосила вона.

Департамент комунікації МВС

Фото ДСНС

Схожі матеріали
Діяльність