Тетяна Ковальчук провела зустріч із Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим

clock
23.01.2020 13:04

У зустрічі також взяли участь заступник директора Офісу зв’язку НАТО в Україні Хелена Аківумі та радники з питань гендерної політики та стандартизації.

Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков відзначив, що партнери високо оцінюють позитивні зрушення, які відбулися в Міністерстві внутрішніх справ у 2019 році, зокрема у напрямку євроатлантичної інтеграції.

Своєю чергою, заступниця міністра поділилася планами на майбутнє та представила проєкт створення Центру вивчення передового досвіду НАТО та стандартизації. Центр стане передовим аналітичним підрозділом і комунікативним майданчиком для проведення спільних заходів, який забезпечуватиме процес розвитку МВС і органів системи МВС у сфері євроатлантичної інтеграції та впровадження євроатлантичних стандартів.

Під час зустрічі йшлося також про оновлення пакету Цілей партнерства для МВС України у 2020 році, а саме - за напрямком розбудови стратегічних комунікацій та проведення стабілізаційних дій правоохоронного характеру.

Окремим питанням для обговорення було включення Національної академії Національної гвардії України до переліку вищих військових навчальних закладів, які задіяні до співробітництва з програмою НАТО «Удосконалення військової освіти» (Defence Education Enhancement Program – DEEP). Сторони погодилися про проведення у найближчій перспективі низки заходів та інтенсифікацію спільних зусиль у подальшому впровадженні реформ.

ФОТО: Микола Анацький

Схожі матеріали