Тетяна Ковальчук: МВС поглиблює співробітництво з НАТО у питаннях гендерної політики та стратегічного планування

clock
27.09.2018 12:29

Про це заступник міністра внутрішніх справ заявила сьогодні, 27 вересня, під час зустрічі з представниками НАТО.

«Міністерство внутрішніх справ послідовно продовжує процес реформування системи. І особливо важливим питанням залишається проблема гендерної рівності. Як державна інституція ми розуміємо, що подальший розвиток системи не можливий без дотримання гендерної політики», - заявила Тетяна Ковальчук. 

Заступник міністра наголосила, що вся підрозділи системи МВС готові навчатися і співпрацювати з радниками і спеціалістами з гендерної політики Альянсу. 

Головний аналітик Управління оборонного планування НАТО Девід Браун зазначив, що спеціалісти НАТО з радістю ознайомляться з гендерними проблемами, які виникають в системі МВС і готові співпрацювати в цьому напрямку.

Він також наголосив, що НАТО вражене тими позитивними змінами, які відбулися в системі МВС і безпосередньо в Національній гвардії України. Він зазначив, що фахівці МВС виконують всі завдання у рамках участі Міністерства у Процесі планування та оцінки сил. Тому спеціалісти НАТО готові підтримати всі ініціативи МВС. 

Заступник директора Департаменту організаційно-апаратної роботи МВС України Ірина Губенко подякувала представникам НАТО за постійну та послідовну підтримку органів системи МВС, а також наголосила, що лише за останні шість місяців співпраці НАТО і Національної гвардії можна помітити позитивні трансформації та свіжі ідеї у роботі НГУ. 

Сторони обговорили подальші кроки з реалізації завдань, що випливають із нового Закону України про національну безпеку.

Нагадаємо, ще у 2017 році МВС України спільно з експертами НАТО напрацювали три нові цілі подальшого партнерства - гендерна політика, кіберзахист, планування та бюджетування. Враховуючи координуючу роль Міністерства у забезпеченні подальшого просування реформ органів системи МВС, задіяних до виконання цілей ППОС, а також з метою забезпечення сталого стратегічного керівництва у виконанні визначених Цілей партнерства, минулого року було прийнято рішення про залучення МВС до співпраці у згаданому форматі – в подвійному статусі безпосереднього виконавця визначених для Міністерства Цілей партнерства, та в якості координатора реалізації Цілей Партнерства органами системи МВС.

Департамент комунікації МВС України 

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали