Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: МВС планує масштабувати проект «Поліна» по всій території України

clock
12.04.2018 13:02

Заступник міністра внутрішніх справ заявила, що МВС продовжує систематичну роботу по впровадженню проекту протидії домашнього насильства «Поліна» по всій території України. Про це вона сказала під час зустрічі з представниками Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні. 

Учасники зустрічі відзначили спільні успіхи багаторічної співпраці МВС з ОБСЄ, зокрема підтримку кіберполіції, департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, патрульної поліції.

У свою чергу, представники Координатора проектів ОБСЄ поділилися планами імплементації проектів на поточний рік та підтвердили готовність долучитися до реалізації Стратегії розвитку органів системи МВС.

Заступник міністра внутрішніх справ заявила, що МВС продовжує систематичну роботу по впровадженню проекту протидії домашнього насильства «Поліна» по всій території України.

«Нам вдалося криміналізувати статтю про домашнє насильство і це для нас дуже важливо. Але вже найближчим часом ми сподіваємось, що проект «Поліна» запрацює по всій території України. Домашнє насильство - це злочин. І він має бути покараним», - сказала Тетяна Ковальчук.

Вона наголосила на необхідності приведення у відповідність української термінології до міжнародного законодавства, як у питаннях протидії домашнього насильства, так і гендерних питаннях.

Тетяна Ковальчук подякувала міжнародним партнерам за послідовну підтримку та зазначила, що попереду багато спільних проектів, які запрацюють вже найближчим часом.

Своєю чергою, національний керівник програми «Людська безпека» Лілія Грудко наголосила, що цього року ОБСЄ спільно з МВС планують запустити масштабний бюджетний проект, спрямований, в тому числі, на розбудову потенціалу Національної поліції у протидії домашньому насильству, боротьбі з торгівлею людьми та кіберзлочинністю, а також підготовки викладацького складу навчальних закладів системи МВС щодо викладання курсу «Жінки.Мир.Безпека».

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність