Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: МВС напрацює єдину термінологію для нормативно-правових актів як у питаннях протидії домашньому насильству, так і у гендерних питаннях

clock
14.04.2018 11:51

Про це заступник міністра внутрішніх справ заявила 13 квітня під час засідання робочої групи.

«Перед нами стоїть не просте, але важливе завдання напрацювати єдину термінологію для всіх нормативно-правових актів в Кримінальному та Кримінально-процесуальному кодексі України, а також у законі України «Про запобігання та протидію домашньому насильству, що стосуються гендерного насильства», - сказала Тетяна Ковальчук.

До розробки термінології залучені представники Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Національної поліції України, Міністерства закордонних справ, Міністерства охорони здоров’я. Також організації EUAM, ОБСЄ, ООН жінки, ГО «Ла Страда-Україна», Українська асоціаціїя працівників правоохоронних органів та радник з гендерних питань.

Заступник міністра наголосила, що українську термінологію до міжнародного законодавства необхідно привести у відповідність найближчим часом.

Нагадаємо, раніше Тетяна Ковальчук заявила, що МВС працює над розробкою ефективного механізму обліку випадків домашнього насильства.

«Домашнє насилля є досить латентним явищем. Ця проблема гостро стоїть не лише в Україні, а й в усьому світі. За статистикою ООН кожна третя жінка у світі страждає від фізичного або сексуального насилля. Люди не звикли говорити про це відкрито. Тема знаходиться у категорії «табу». Через це ми не знаємо реальних цифр, не можемо вести статистику точно. Сьогодні ми працюємо над розробкою ефективного механізму, який дозволив би вести облік таких випадків», - сказала вона.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького  

Схожі матеріали
Діяльність