Тетяна Ковальчук: Інклюзивний підхід у роботі поліції – запорука розбудови безпечного середовища в Україні

clock
02.03.2018 11:20

Про це заступник міністра внутрішніх справ повідомила сьогодні, 2 березня, під час зустрічі з директором проекту PTAP Agriteam Canada Томом Монастирські. У заході також взяли участь гендерний радник PTAP Олена Девіс, заступник начальника Департаменту патрульної поліції Катерина Павліченко, координатор Цільової команди реформ МВС Ірина Губенко та радник МВС з гендерних питань від структури ООН Жінки Христина Бродич. 

Під час наради сторони обговорили проект PTAP – The Police Training Assistance Project (Проект підтримки підготовки поліцейських), що реалізується в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади.

«Проект PTAP спрямований на зміцнення спроможностей Нацполіції та підтримку роботи національної системи підготовки поліцейських. Його метою є розвиток професійної, орієнтованої на громаду поліцейської служби», – зазначила заступник міністра внутрішніх справ.

У межах проекту проводяться серії тренінгів для працівників поліції. Зокрема, тренінги стосуються впровадження в Україні моделі «Community policing», або, іншими словами, принципу тісної взаємодії правоохоронців з громадою.

«Врахування абсолютно всіх аспектів та особливостей кожної окремої громади та людини в ній значно підвищує ефективність роботи поліції на місцях. Це стосується й гендерної політики. Інклюзивний підхід у роботі поліції – це запорука розбудови безпечного середовища в Україні, що є одним з пріоритетів Стратегії розвитку Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року», – додала Тетяна Ковальчук.

Сторони також обговорили процес запуску Української асоціації представниць правоохоронних органів.

«Така асоціація стане платформою, де жінки-правоохоронці зможуть розвивати свої лідерські навички, підтримувати одна одну, а також сприяти впровадженню гендерно-чутливих політик і практик у відповідних структурах. Запуск Асоціації заплановано на березень 2018 року»,  – зазначила заступник міністра внутрішніх справ.

Директор проекту PTAP Том Монастирські відзначив МВС за активне залучення до процесу реформування системи підготовки поліцейських та запевнив у подальшій підтримці відомства.

Нагадаємо, PTAP спирається на ресурси Уряду України та інтегрує найкращі міжнародні стандарти і практики.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали