Тетяна Ковальчук: Гендерний аспект є фундаментальним для розвитку системи внутрішніх справ

clock
11.07.2018 15:44

Про це сьогодні, 11 липня, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час зустрічі з делегацією ООН Жінки.

 

«Гендерний аспект у діяльності правоохоронних органів є достатньо новим для України. Ми розуміємо, що він є фундаментальним для розвитку системи внутрішніх справ. Саме тому до нього привернута така велика увага. Навіть у найважливішому робочому документі МВС - Стратегії розвитку системи Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року, цілі та завдання гендерної політики включені першочергово», - поінформувала заступник міністра внутрішніх справ.

Вона додала, що ООН Жінки виступають постійним партнером МВС на шляху розбудови гендерно-неупередженого підходу у роботі правоохоронців.

«Нещодавно ми спільно розробили спеціальний навчальний курс для курсантів Національної академії внутрішніх справ, який буде введено в програму майбутніх поліцейських найближчим часом», - сказала Тетяна Ковальчук.

Учасники зустрічі обговорили напрямки двосторонньої співпраці відомств. Зокрема, можливості запуску тренінгів по протидії гендерно обумовленому насильству для поліцейських у східних регіонах України.

Делегація ООН Жінки представила проекти «Побудова демократичного, мирного та гендерно рівноправного суспільства в Україні», що фінансується Урядом Норвегії, та «Гендерна рівність у реформах децентралізації та правоохоронної діяльності», який реалізується за фінансової підтримки Уряду Данії. Розповіли про їх цілі та завдання.

«Проблема гендерно обумовленого насильства є глобальною, це не проблема суто України. Наша задача – акумулювати найкращі міжнародні практики протидії цьому явищу та спрямувати їх на його мінімізацію та, надалі, повну ліквідацію», - зазначила міжнародний менеджер програм ООН Жінки Домініка Стояноська.

Вона також відзначила, що МВС – один з перших державних органів в Україні, у складі якого є структурний підрозділ, який займається моніторингом дотримання політики гендерної рівності у своїй системі.

Наприкінці сторони погодили подальший план співпраці.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали