Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: Гендерна рівність – запорука розвитку органів системи МВС

clock
16.11.2018 11:42

На базі Міністерства внутрішніх справ України має бути створена платформа, яка б стала центром стратегічного бачення практичного втілення рівних можливостей жінок та чоловіків, що працюють у системі правоохоронних органів. Про це сьогодні, 16 листопада, заявила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук із представницями «ООН Жінки».

Під час зустрічі вони обговорили напрями співробітництва в наступному, 2019 році. Зокрема, заступниця міністра наголосила на необхідності створення стратегічного плану комунікації розвитку гендерної рівності у правоохоронній системі.

«Гендерна рівність — запорука розвитку суспільства загалом та органів системи МВС, зокрема. У 2018 році ми втілили в життя багато важливих проектів із реалізації засад гендерної політики. Але цього не достатньо. У наступному, 2019 році, ми маємо зробити ще більше. Необхідно розробити покроковий план втілення політики забезпечення рівності жінок та чоловіків у системи МВС. Водночас важливо, щоби розроблена стратегія містила практичні детальні кроки щодо імплементації цих питань», — сказала Тетяна Ковальчук.

Також, окремо підкреслила, що для успішної реалізації такого плану дій необхідна широка інформаційна кампанія, залучення молоді та виховання лідерів, які б могли надалі пропагувати цінність рівних можливостей жінок та чоловіків.

«Окрім практичного плану, ми маємо бути впевнені, що люди розуміють, що таке гендерна політика, адже людина успішна тоді, коли вона досконало розбирається в тих питання, про які береться говорити», — додала Тетяна Ковальчук.

Зі свого боку, керівниця офісу «ООН Жінки» в Україні Анастасія Дівінська запевнила, що організація буде й надалі надавати експертну підтримку МВС через роботу національних консультантів із питань гендерної рівності.

«Ми готові підтримати ваші плани щодо створення комунікаційної стратегії розвитку гендерної політики в системі МВС. Ми готові працювати з особовим складом підпорядкованих МВС органів. Я пишаюсь нашим співробітництвом», — Анастасія Дівінська

Департамент комунікації МВС України 

Фото: Андрій Новицький

Схожі матеріали
Діяльність