Контраст
Шрифт

Свобода від насильства - невід'ємне право кожної людини, - Катерина Павліченко

clock
12.11.2020 15:18

На цьому заступниця міністра внутрішніх справ наголосила під час панельної дискусії на тему «Запобігання домашньому насильству: як долати нові виклики в умовах карантину» сьогодні, 12 листопада.

 

Панельна дискусія відбулась в рамках проєкту «Взаємодія поліції та громади в Україні: будуємо діалог стейкхолдерів» напередодні щорічної всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Участь в обговоренні також взяли: Дайєн Рейндерс (Консультативна місія Європейського союзу), Домінік Брасард (Канадська поіліцейська місія в Україні), Ольга Полякова (ГО «Gender Stream»). Сторони поділилися досвідом та обговорили подальші кроки, які допоможуть знайти дієві механізми реагування, запобігання та протидії домашньому насильству, враховуючи виклики в умовах карантину.

«Домашнє насильство – це одна з форм порушення прав людини. Пандемія Covid-19 сколихнула весь світ та оголила цю тему. Це небезпечне явище добре відоме й сьогоднішньому українському суспільству. Карантин продовжується і надалі людям більшу частину часу все ж доведеться перебувати разом, і часто за умов дуже обмеженого простору квартири чи невеличкого будинку», - сказала Катерина Павліченко.

Заступниця міністра підкреслила, що сама ізоляція не є прямою причиною домашнього насильства.

«Домашнє насильство не можна виправдати за жодних умов і не потрібно замовчувати. Свобода від насильства - невід'ємне право кожної людини», - наголосила Катерина Павліченко.

Заступниця міністра внутрішніх справ також повідомила, що для МВС та Нацполіції запобігання та протидія насильству - один із пріоритетів діяльності. 

У свою чергу учасники дискусії відзначили, що вітають ініціативи, які впроваджує МВС, тому що домашнє насильство – це значна проблема сьогодення.

Нагадаємо, МВС випустило оновлення чат-боту з протидії домашньому насильству, який доступний в меседжерах Viber та Telegram.

Окрім цього Міністерством внутрішніх справ розроблено план безпеки під час карантину, а також створено серію відеороликів, освітній серіал про онлайн-інструменти протидії домашньому насильству.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність