Сергій Яровий: У системі органів внутрішніх справ жінки стоять пліч-о-пліч з чоловіками

clock
07.03.2018 11:35

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив сьогодні, 7 березня, під час зустрічі Президента України з жінками – представницями силових структур, які брали або беруть участь у відсічі агресії на Сході нашої держави.

Президент зазначив, що українська жінка завжди вважалася берегинею домашнього вогнища. Водночас, громадянки України завжди були й активними учасницями життя рідної держави.

«В Україні ніколи не стояло питання рівноправності жінки і чоловіка. Українська жінка так себе поставила. Їй це вдалося, і ми це повністю підтримуємо. Українська жінка бере участь у суспільному, політичному, громадському житті. Ми це дуже цінуємо», - наголосив Петро Порошенко.

Він відзначив, що українки не залишилися осторонь і після агресії Росії проти нашої держави та вручив державні нагороди за бездоганну службу жінкам з силових структур. Серед них дві працівниці Державної прикордонної служби – підполковник Ірина Бурцева та старший прапорщик Галина Гожулян, поліцейські Софія Шапошник та Євгенія Лощенко, а також військові Нацгвардії - старшина Оксана Романова та старший прапорщик Олена Мальцева.

Історія цих жінок – вражає. Старший лейтенант поліції Євгенія Лощенко, яка надавала першу домедичну допомогу пораненим військовослужбовцям та здійснювала транспортування поранених до медичних закладів у місті Красногорівка.

Ще одна – лейтенант поліції Софія Шапошник. З початку бойових дій на території Донецької та Луганської областей вона, як волонтер, особисто брала участь у відборі осіб, які залучалися до охорони меж Дніпропетровської області з метою недопущення проникнення представників терористичних угруповань. Безпосередньо чергувала та вела роботу з організації роботи блокпостів на території Дніпропетровської області, забезпечення їх функціонування. Здійснювала допомогу переселенцям з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей.

«У системі органів внутрішніх справ жінки стоять пліч-о-пліч з чоловіками. Впровадження принципу гендерної рівності в органах системи внутрішніх справ є одним з пріоритетів Міністерства. Кількість жінок в органах та підрозділах служби цивільного захисту складає більше 50 тисяч», - наголосив перший заступник міністра.

Він також зазначив, що в ДСНС працюють близько 8 тисяч жінок. У Держприкордонсужбі – 11 тисяч, з яких 13% – офіцери. В структурі Національної поліції працює більше 30 тисяч жінок, а у Нацгвардії – більше 4 тисяч.

«Проте, ми продовжуємо розвивати напрямок забезпечення гендерної рівності та рівного доступу до можливостей в органах системи внутрішніх справ», ‑ запевнив Сергій Яровий.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали