Контраст
Шрифт

МВС та НПУ розпочали новий етап інформаційної кампанії з протидії домашньому насильству, - Катерина Павліченко

clock
26.11.2020 15:04

Про це заступниця міністра внутрішніх справ заявила під час пресбрифінгу, присвяченому проведенню Всеукраїнської інформаційної кампанії "16 днів проти насильства". 

Вчора розпочалася щорічна акція «16 днів проти насильства». Вже багато років вона об‘єднує усю світову спільноту задля того, щоб зробити світ вільним від домашнього насильства.

«25 листопада Міністерстіо внутрішніх справ разом з Національною поліцією та нашими партнерами розпочали новий етап масштабної інформаційної кампанії. Це є продовженням наших попередніх послідовних кроків у напрямку підвищення обізнаності громадян щодо домашнього насильства», - повідомила Катерина Павліченко.

«Цього року, в порівнянні з минулим, поліцейськими отримано на 54% більше заяв та повідомлень про факти домашнього насильства. Було складено на 27% більше протоколів про адміністративні правопорушення, винесено в 5 разів більше термінових заборонних приписів та взято на облік на 22% більше кривдників», - зазначила заступниця міністра.

За її словами, це є свідченням не тільки зміни підходів у боротьбі з домашнім насильством, а також постійного навчання, залучення різних підрозділів Нацполіції до протидії та запобігання домашньому насильству. 

«Така статистика є дійсно свідченням готовності суспільства сьогодні відкрито говорти на тему домашнього насильства», - наголосила Катерина Павліченко.

Користуючись нагодою, заступниця міністра запросила відвідати експозицію на Михайлівській площі у Києві.

«Я впевнена, що виставка предметів «Річ у тім...», яка була вчора презентована за нашої ініціативи, вже набуває популярності», - поділилась Катерина Павліченко.

Виставка «Річ у тім...» триватиме до 10 грудня включно. Для тих, хто не зможе відвідати виставку, є можливість ознайомитися з нею в онлайн-форматі.

«Сьогодні нашими спільними пріоритетами в сфері запобігання та протидії домашньому насильству незмінно мають залишатися формування нульової терпимості до всіх його проявів, створення видимості домашнього насильства, забезпечення невідворотності покарання для кривдників та створення таких дієвих механізмів, які допоможуть без остраху повідомляти про такі випадки», - додала Катерина Павліченко.

Нагадаємо, МВС створило чат-бот #ДійПротиНасильства в месенджерах Viber та Telegram, який акумулює всю інформацію про домашнє насильства та як уберегтися від нього. 

Також збільшено кількість мобільних груп з реагування на випадки домашнього насильства. Сьогодні їх уже 54 по всій країні.

Схожі матеріали
Діяльність