Контраст
Шрифт

Катерина Павліченко: У закладах вищої освіти системи МВС частина науковиць більша, ніж в середньому по Україні, і становить 51%

clock
11.02.2021 17:11

«Мені надзвичайно приємно відкривати сьогоднішній круглий стіл, що приурочений важливій події - Міжнародному дню жінок і дівчат у науці. Ця дата проголошена Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року. Без гендерної рівності у сферах освіти та науки неможливе досягнення цілей сталого розвитку, адже не існує жодної ґалузі, де немає місця для жінок», - зазначила у своєму виступі заступниця міністра Катерина Павліченко, під час відкриття онлайн круглого столу присвяченого Міжнародному дню жінок та дівчат у науці, організованого Національною академією внутрішніх справ під патронатом МВС.

Катерина Павліченко нагадала, що раніше участь жінок в науці, їх винаходи і напрацювання – приписувалися чоловікам. Тому саме зараз важливо привертати увагу суспільства до діяльності жінок в науці та популяризувати перспективи жіночої професійної самореалізації через наукові здобутки. Наразі в закладах вищої освіти системи МВС частина науковиць більша, ніж в середньому по Україні, і становить 51%.

«Я переконана, такі заходи та обговорення сприятимуть майбутній реалізації наукового потенціалу, досягненні значних висот в обраній професії та, зрештою, допоможе змінити світ і сучасну науку на краще», - підсумувала Катерина Павліченко.

У круглому столі взяли участь представники закладів вищої освіти системи МВС та консультативної місії Європейського союзу в Україні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність