Контраст
Шрифт

Ґендерний марафон в Дніпропетровській області

clock
18.09.2019 14:17

За участю радниці міністра внутрішніх справ з ґендерних питань Вікторії Арнаутової, 16-17 вересня, відбулися робочі наради з керівниками Головних управлінь Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуаційта Центрального територіального управління Національної гвардії у Донецькій області присвячені питанням інтеграції гендерного підходу в системі МВС, зокрема стану реалізації Плану МВС на виконання трьох Національних планів у сфері ґендерної рівності.

Керівники були поінформовані про основи ґендерної концепції, засади державної ґендерної політики та міжнародні зобов’язання України перед світовим співтовариством, необхідність створення умов для служби жінок, кількість яких активно зростає в останні роки в усіх структурах МВС.

«Із приємним подивом дізналася про вивчення інфраструктури та відповідність потребам персоналу у Головному управлінні ДСНС у Дніпропетровській області ще рік тому за особистою ініціативою, без розпоряджень зверху. Хоча сьогодні як раз триває централізований процес збору даних про стан інфраструктурних об’єктів по всім структурам системи МВС» ‑ зауважила пані Вікторія.

Обговорювалися проблемні питання та досягнення в реалізації ґендерної політики в кожній структурі окремо та відмічена особлива роль ґендерного підходу у реформуванні складових системи МВС в умовах війни, зокрема в забезпеченні безпеки громадян в зоні ООС.

«Із задоволення відмічаю позитивні зрушення у сприйнятті ґендерної  тематики керівниками таких поважних структур сектора безпеки в порівнянні з тим, що відбувалося ще 2-3 роки тому. Думаю, що великий вклад в такі зміни внесли самі жінки, які демонструють сумлінне професійне відношення до виконання службових обов’язків, що в свою чергу реально підвищує оперативну ефективність складових системи МВС» ‑ зазначила радниця.

Робочий візит Вікторії Арнаутової у Дніпрі продовжила зустріч з керівництвом Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ присвячена  ознайомленню з навчально-науковою діяльністю у сфері ґендерної політики, а також введенню у штатний розпис посади помічники ректора з ґендерних питань.  Ректор Андрій Фоменко особисто презентував діяльність вишу в цілому, досягнення і плани, зауважив про досить високий рівень професійної і фізичної підготовки дівчат-курсанток.

Проректорка Лариса Наливайко ознайомила з ґендерними напрямками проектами вишу, а саме: юридичною клінікою Істина з безоплатної допомоги населенню, ґендерним саІІ – центром з консультування жертв домашнього насилля, проектом «Bullingstop» по роботі зі школярами та іншими.

Особлива увага була приділена огляду авторських дисциплін з ґендерного напряму та посібників, психотренінгового центру, інтерактивної кімнати з протидії домашньому насиллю, зали судових засідань.

«Я вражена активністю, ініціативами та напрацюваннями колективу ДДУВС у ґендерному напрямку. Ваш досвід необхідно інституціалізувати та  поширювати серед інших вишів не тільки МВС, а всього сектору безпеки і оборони» ‑ відмітила радниця  з ґендерних питань.

Відділ дотримання ґендерної рівності МВС України

Схожі матеріали
Діяльність