Гендерна рівність – один із ключових чинників у виробленні державної політики органів системи МВС

clock
14.03.2018 11:16

Про це заступник міністра внутрішніх справ Ковальчук Тетяна заявила під час зустрічі з представниками Місії ООН.

 

Сторони зустрілися з метою обговорення досягнення Цілей Сталого Розвитку Україною. Національна доповідь «Цілі Сталого Розвитку: Україна», підготовлена Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, надає орієнтири для досягнення Україною Цілей Сталого Розвитку (ЦСР), які були затверджені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році. З урахуванням принципу «нікого не залишити осторонь» Україна розробила національну систему ЦСР (86 завдань національного розвитку та 172 показники для їх моніторингу), що забезпечить основу для подальшого планування розвитку України та моніторингу стану досягнення ЦСР.

У зустрічі також взяли участь заступник директора Департаменту організаційно-апаратної роботи МВС Ірина Губенко та представники Місії ООН – гендерний експерт Оса Нілен, експерт з питань внутрішньо переміщених осіб Грета Зендер, експерт ООН з питань статистики та моніторингу Цілей Сталого Розвитку Лорі Белл, експерт ЮНІСЕФ Наталія Ситнікова, а також представник ООН Жінки в Україні Галина Мещерякова.

Однією із цілей Національної доповіді є «Гендерна рівність», що є одним з пріоритетних напрямків реформування системи МВС та одним з ключових чинників у виробленні державної політики для всіх органів, які скеровуються міністром внутрішніх справ. Під час зустрічі висвітлювались питання  зниження рівня гендернозумовленого та домашнього насильства, забезпечення ефективного запобігання його проявам та своєчасна допомога постраждалим, забезпечення рівних можливостей представництва на вищих рівнях прийняття рішень у політичному та суспільному житті тощо.

«Для МВС дуже важлива зацікавленість, допомога та підтримка міжнародних партнерів, а саме Місії ООН у запровадженні в системі МВС політики рівних прав і можливостей для жінок та чоловіків, яка стає невід'ємною складовою діяльності усіх органів влади в України», – підкреслила заступник міністра.

Представникам ООН Жінки була представлена Стратегія розвитку системи Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року, де цілі та завдання гендерної політики включені першочергово. Також обговорені наступні кроки для поетапного впровадження і реалізації Плану заходів МВС щодо виконання Національного плану дій з виконання резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Представники Місії ООН відзначили, що МВС активно залучене до процесу реформування системи у напрямку гендерної рівності, і запевнили у подальшій підтримці відомства.

«ООН Жінки готові надати допомогу, підтримку, необхідні експертизи і орієнтири під час реалізації та виконання Міністерством внутрішніх справ Плану заходів з виконання резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року», – зазначила гендерний експерт Оса Нілен.

Своєю чергою заступник глави МВС Тетяна Ковальчук зауважила, що завдяки активній співпраці та допомозі міжнародних партнерів МВС продовжує впроваджувати загально визначені принципи гендерної політики та усунення гендерної дискримінації у структурі МВС та в українському суспільстві в цілому.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали