Контраст
Шрифт

Фахівцями МВС України спільно з експертами Проєкту «Гендерне бюджетування в Україні» проведено аналіз 12 паспортів бюджетних програм

clock
10.07.2020 11:41

Починаючи з березня 2020 року фахівці Міністерства внутрішніх справ України спільно з експертами Проєкту «Гендерне бюджетування в Україні» поглиблено працювали над виконанням завдань Меморандуму про співробітництво з питань застосування гендерно - орієнтованого підходу в бюджетному процесі в роботі МВС України ( далі – Меморандум).

Під час проходження онлайн – тренінгів проведено гендерний аналіз паспортів бюджетних програм апарату Міністерства внутрішніх справ України, а також Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Державної міграційної служби України, Національної гвардії України.

В процесі навчань найбільше уваги приділено практичній роботі, адже одним із головних  завдань  Меморандуму  є  формування практичних навичок з метою включення гендерного аспекту до бюджетних запитів та паспортів бюджетних програм.

Результати гендерного аналізу паспортів бюджетних програм засвідчили, що гендерні розриви у представлені жінок та чоловіків впливають не тільки на якість надання послуг, але й на ефективність використання коштів в залежності від гендерних аспектів. Також, вдалося визначити проблеми в ряді сфер, серед яких, справедливість розподілу коштів на відрядження чоловіків та жінок, якість надання освітніх послуг і ефективність навчання хлопців та дівчат у закладах вищої освіти, що належать до сфери управління МВС, нормативне регулювання речового забезпечення чоловіків та жінок у Державній прикордонній службі України, а також особливості у вартості утримання чоловіків та жінок, хлопців та дівчат в пунктах тимчасового розміщення біженців та пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства Державної міграційної служби України.

Кінцевим етапом реалізації плану заходів Меморандуму були завершальні вебінари 08 та 10 липня 2020 року для представників закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських,  Національної академії Національної гвардії України та  Національної академії  Державної  прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

За результатами спільної роботи розроблено рекомендації до запитів бюджетних програм апарату та органів системи Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, та закладів вищої освіти сектору безпеки. Також вироблені напрями для подальшої роботи задля усунення гендерного дисбалансу в розподілі коштів у органах системи МВС.

Ми пишаємося можливістю співпраці з Проєктом «Гендерне бюджетування в Україні», адже завдяки спільній роботі нам вдалося сформувати «прозорий» бюджетний запит, що в однаковій мірі враховує потреби жінок та чоловіків сектору безпеки. Нам важливо формувати   бюджет, який спрямований на подолання гендерної нерівності, а також генерує справедливий розподіл коштів.

Схожі матеріали
Діяльність