За грошову винагороду обіцяли «допомогти» з іспитом: поліція викрила керівника автошколи та його спільницю

clock
28.06.2023 18:45

Так, директор однієї з автошкіл Закарпаття пропонував своїм «випускникам» за винагороду скласти екзамен на право керувати транспортним засобом та отримати водійське посвідчення.

Серед змовників фігуранта – адміністратор одного із сервісних центрів МВС України. 

Правоохоронцями встановлено, що 45-річний чоловік пропонував слухачам курсу з навчання водіїв за фінансову «винагороду» вплинути на рішення співробітників територіального сервісного центру МВС України щодо успішного складання іспиту з водіння.

До своїх оборудок чоловік залучив 51-річну жінку – адміністратора ТСЦ, яка забезпечувала нібито набір прохідних балів «випускниками» автошколи під час складання екзамену з водіння. На підставі отриманих результатів майбутні водії отримували права без фактичної перевірки їх водійських вмінь, знань та навичок.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів працівники внутрішньої безпеки та слідчі закарпатської поліції задокументували факт отримання керівником школи  неправомірної вигоди – 18 000 гривень – в обмін на здачу екзамену двома слухачами автокурсу. 

Наразі керівнику автошколи оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України, а його спільниці за ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

 

 

 

 

Схожі матеріали