У системі МВС дослідять ставлення до гендерної рівності

clock
03.04.2018 15:26

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук з головою офісу ООН-Жінки Анастасією Дівінською, що відбулася сьогодні, 3 квітня.

«МВС має потужну науково-дослідницьку базу. Нам необхідно використовувати її задля вивчення та імплементації соціально важливих засад у системі органів внутрішніх справ. Одним з таких питань, що потребують уваги, є ставлення до маскулінності та гендерної рівності», ‑ повідомила Тетяна Ковальчук.

Вона зазначила, що таке дослідження можливо провести на базі Державного науково-дослідного інституту МВС та Національної академії внутрішніх справ.

«Залучивши весь науковий потенціал ми зможемо провести якісне дослідження супротиву гендерній рівності, що спостерігається у секторі цивільної безпеки України», ‑ додала заступник міністра внутрішніх справ. 

В свою чергу, голова офісу ООН-Жінки в Україні Анастасія Дівінська відзначила великі досягнення МВС на шляху імплементації гендерно-неупередженої політики до системи.

«Міністерство внутрішніх справ знаходиться у авангарді впровадження гендерної політики в державних органах України. Для поширення цього досвіду ми пропонуємо створити міжінституціональну групу, до якої увійдуть представники всіх органів безпеки і оборони», ‑ сказала вона.

Нагадаємо, у МВС запроваджено мережу контактних осіб з гендерних питань, які працюють у кожному структурному підрозділі Міністерства з метою моніторингу дотримання недискримінаційного робочого клімату.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали