У МВС працюють над розробкою термінології для законодавчих актів у сфері протидії гендерно-обумовленому насильству

clock
25.04.2018 00:07

Сьогодні, 25 квітня, відбулася зустріч робочої групи МВС, яка працює над врегулюванням термінології для нормативно-правових актів в Кримінальному та Кримінально-процесуальному кодексі України, а також у законі України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

До роботи залучені представники МВС, Національної поліції, Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства охорони здоров’я, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Також експерти Консультаційної місії ЄС, ОБСЄ, ООН Жінки, ГО «Ла Страда-Україна», Української асоціації працівників правоохоронних органів.

«Розробка єдиної узгодженої термінології у сфері протидії гендерно обумовленому насильству є нагальною задля впровадження ефективних механізмів у роботу правоохоронних органів. Нам важливо ввести поняття «гендер», «гендерно-обумовлене насильство» та «гендерна дискримінація» у законодавчі акти. При цьому, важливо розрізняти поняття «стать» та «гендер», в протилежному випадку це – підміна понять», – повідомив помічник голови Нацполіції Андрій Ткачов.

Учасники робочої групи обговорили пропозиції, надані всіма представниками та узгодили окремі визначення та поняття, які увійдуть у нормативно-правові акти в Кримінальному та Кримінальному процесуальному кодексі України, а також у Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству, що стосуються гендерного насильства».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали