Тетяна Ковальчук: Трансформація правоохоронної системи відповідно до практик держав-членів НАТО – важливе завдання МВС

clock
16.03.2018 15:56

Про це сьогодні, 16 березня, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час зустрічі з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

«Сьогодні МВС проходить шлях реформування та імплементації найкращих європейських практик до державної системи. Ми намагаємося зробити цей процес максимально інклюзивним та прозорим, запрошуємо не лише представників органів системи внутрішніх справ, а й міжнародних партнерів та представників громадянського суспільства. Всі розуміють, що трансформація правоохоронної системи України відповідно до практик держав-членів НАТО – важливе завдання МВС», – наголосила заступник міністра внутрішніх справ.

Вона зазначила, що у рамках Цілей партнерства Україна-НАТО органи системи МВС мають багато зобов’язань, робота над якими не зупиняється. Однією з таких цілей є виконання резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека».

«Підтримка впровадження гендерно-неупередженої політики в системі органів внутрішніх справ з боку експертів НАТО є неоціненною. Проте, ми розуміємо, що попереду ще дуже багато роботи, зокрема й розробка гендерного підходу в системі освіти всіх вищих навчальних закладів системи МВС», – додала Тетяна Ковальчук.

Голова Представництва НАТО Александер Вінніков підкреслив важливість ролі Міністерства як координатора спільних процесів досягнення Цілей партнерства задля того, аби Державна прикордонна служба, Національна гвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій та Нацполіція могли у повній мірі застосувати можливості співробітництва і підтримки, що надаються НАТО у секторі національної безпеки.

«Наразі Офіс зв’язку НАТО працює над запровадженням Програми професійного розвитку для органів системи МВС», – додав він.

Нагадаємо, в Україні почала працювати Асоціація представниць правоохоронних органів, яка стане платформою, де жінки-правоохоронці зможуть розвивати свої лідерські навички, підтримувати одна одну, а також сприяти впровадженню гендерно-чутливих політик і практик у відповідних структурах.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали