У Миколаєві правоохоронці вручили підозру чоловікові у замаху на вбивство поліцейського

clock
18.10.2021 11:05

На одній із вулиць Миколаєва співробітник поліції охорони у позаслужбовий час разом зі своїм товаришем зустрілися з двома незнайомцями. Під час раптово виниклого конфлікту один з невідомих вистрелив у поліцейського та наніс кілька ударів ножем. Зловмисника правоохоронці розшукали та затримали.

До Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація щодо отримання тілесних ушкоджень одним зі співробітників Управління поліції охорони у Миколаївській області, який перебував поза службою. 

Під час перевірки встановлено, що близько 22:00 молодший інспектор УПО та його знайомий йшли до одного з магазинів Миколаєва. На перетині вулиць вони зіткнулися з двома невідомими особами, з якими зав’язався словесний конфлікт, що переріс у бійку. Під час інциденту один з чоловіків дістав пістолет та вистрелив у поліцейського, а потім завдав йому ще кілька ножових ударів по тулубу.

Пораненого правоохоронця госпіталізовано до хірургічного відділення з діагнозом: ножове поранення спини, проникаюче ножове поранення живота з пошкодженням селезінки та вогнепальне поранення живота від застосування травматичної зброї. Поліцейського прооперовано, його стан наразі тяжкий.

Спільними силами працівників внутрішньої безпеки НПУ, Миколаївського районного управління поліції та ГУНП області проведено невідкладні оперативно-розшукові та слідчі заходи. Опрацьовано відео з камер спостереження та опитано свідків події.

Зловмисника, який наніс тілесні ушкодження поліцейському, затримано за місцем мешкання. Нападником виявився 40-річний місцевий житель, раніше судимий за вбивство, розбій та грабіж. Під час обшуку правоохоронці знайшли знаряддя злочину.

Затриманому в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України слідчі поліції оголосили про підозру за ч.2 ст.15 (Замах), ч.1 ст.115 (Умисне вбивство). Чоловіка поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За вчинене йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська окружна прокуратура.

 Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Схожі матеріали