Три громади Запоріжжя долучилися до проєкту "Вихователь безпеки"

clock
12.01.2022 18:00

Сьогодні ще три громади у Запорізькій області долучилися до проєкту "Вихователь безпеки" та підписали відповідні меморандуми. У межах заходу,  учасники домовились, що найближчим часом буде оголошено конкурс на зайняття вакантних посад спеціаліста із безпеки в освітньому середовищі.

Спеціалісти будуть закріплені за певними закладами, де вони опікуватимуться широким спектром безпекових питань. «Вихователь безпеки» – це людина, яка має стати комунікатором у громаді між закладом освіти та правоохоронними органами для захисту учнів, батьків та вчителів. Планується, що спеціаліст безпеки буде сприяти ранньому виявленню та усуненню негативних явищ в закладі, співпрацюватиме з поліцейськими, рятувальниками, органами місцевого та батьківського самоврядування.

"Ми створили цей проєкт для виявлення негативних ризиків, шкідливих явищ та профілактики вчинення правопорушень в освітньому середовищі. Необхідно навчити дітей правильно поводитись в екстремальних ситуаціях, розповісти про правила безпеки життєдіяльності. Важливо, щоб діти кожного дня могли відчувати себе захищеними", – зазначив начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан.

Нагадаємо, вчора на Харківщині стартував пілотний проєкт «Вихователь безпеки». Для створення безпечного освітнього середовища у регіоні Меморандум про співпрацю та партнерство сьогодні підписали керівники Головного управління Національної поліції України в Харківській області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та представники Донецької селищної територіальної громади. 

Департамент комунікації МВС України
 

 

Схожі матеріали