Контраст
Шрифт

На Харківщині стартує пілотний проєкт «Вихователь безпеки»

clock
11.01.2022 20:10

Для створення безпечного освітнього середовища у регіоні Меморандум про співпрацю та партнерство сьогодні підписали керівники Головного управління Національної поліції України в Харківській області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та представники Донецької селищної територіальної громади.  

Профілактичний проєкт створений для виявлення та попередження негативних ризиків серед дітей та підлітків, таких як жорстоке поводження з учнями, дискримінація за будь-якою ознакою, булінг, суїцидальна або девіантна поведінка дітей, вчинення ними правопорушення, вживання психоактивних речовин, втягнення учнів у протиправну діяльність, залучення неповнолітніх до деструктивних молодіжних груп, незадовільна організація безпеки дорожнього руху біля закладу освіти і пожежної безпеки у ньому, неконтрольоване перебування сторонніх осіб у закладах освіти та багато інших безпекових питань.

Як розповів начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан, до проєкту вже приєдналися 15 територіальних громад 9 регіонів України з перспективою запровадження 17 «вихователів безпеки».  

"Невдовзі буде оголошено конкурс на зайняття вакантної посади спеціаліста із безпеки в освітньому середовищі. Відбір кандидатів на посаду здійснюватиметься комісією, сформованою органами місцевого самоврядування. Вихователі пройдуть спеціалізоване навчання із залученням співробітників поліції, ДСНС, спеціалістів освіти і науки, міжнародних фахівців", - зазначив Василь Богдан.

Спеціалісти будуть закріплені за певними закладами, де вони опікуватимуться широким спектром безпекових питань. «Вихователь безпеки» – це людина, яка має стати комунікатором у громаді між закладом освіти та правоохоронними органами для захисту учнів, батьків та вчителів. Планується, що спеціаліст безпеки буде сприяти ранньому виявленню та усуненню негативних явищ в закладі, співпрацюватиме з поліцейськими, рятувальниками, органами місцевого та батьківського самоврядування.

Відділ комунікації поліції Харківської області
 
 

bv0olVRkCGvycpsrdxzdLT8049DL4c8vmHs0Qu7g.jpg

hdnxksFqfqWoZ5eP8RulhttYaKmqcbHCTyoJAhm0.jpg

CYY0C1VUiX4M220AIp577bftb4MWnMJyu9QitbX4.jpg

w0R1mJLvsBEVujcMz7tPEyQTvVcHVOUkTHu3Oj5B.jpg

6jz5xOKC8u2q0UBSt6BCberJzxEFPeIM8eGPzbcX.jpg

m25RjOfUoYtmajRIamNIwXmh2XXNBaXndNdxSHX0.jpg

Схожі матеріали
Діяльність