Уряд Японії передав підрозділам ДСНС України ще 2 машини механізованого розмінування Nikken

clock
09.07.2024 18:40

Сьогодні, 9 липня, за участі Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка та Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Мацуди Кунінорі відбулася церемонія передачі машин механізованого розмінування підрозділам ДСНС України.

Також у заході взяли участь заступниця Глави МВС України Катерина Павліченко, заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний, Голова ДСНС України Андрій Даник, генеральний директор корпорації Nikken Макото Амемія та Головний представник офісу JICA в Україні Хідекі Мацунага.

На початку церемонії Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі висловив співчуття через ракетну атаку рф по цивільним об‘єктам України, зокрема дитячій лікарні «Охматдит»:

«Я рішуче засуджую вчорашній жорстокий обстріл українських міст. Зокрема, шокуючі удари російських військових по найбільшій дитячій лікарні в Україні. Це однозначно є воєнним злочином. І цей інцидент є ще однією причиною для міжнародної спільноти вжити дій, аби зупинити акт агресії рф та змусити її негайно покинути Україну. Водночас хотів би висловити свою повагу та вдячність рятувальникам ДСНС, поліцейським та волонтерам. Я також висловлюю захоплення піротехнікам та саперам, які невтомно очищують українську землю від вибухонебезпечних предметів».

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії заявив, що очищена, безпечна територія є передумовою повернення людей до домівок і Японія докладатиме максимум зусиль у цьому напрямку, аби Україна якнайшвидше стала безпечною для життя.

Своєю чергою Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко подякував японським колегам за підтримку та всеосяжну допомогу і зазначив, що передані машини механізованого розмінування – це сотні врятованих життів у майбутньому:

«Посол Японії є одним з найбільших друзів нашої держави, який знає що та як робити. І ми хочемо подякувати Уряду та Посольству Японії, а також агенції міжнародного співробітництва JICA за ту допомогу та спільну стійкість у такі важкі для країни часи. Наразі ми використовуємо 42 машини механізованого розмінування і до кінця року третина нашого парку буде саме японського виробництва. Ми не лише отримуємо цей транспорт, ми ще й отримуємо тягачі до цього транспорту. Ми також навчаємо наших саперів у Японії та створюємо ремонтну базу для того, щоб швидко приводити до ладу техніку».

Ігор Клименко зазначив, що передані машини сьогодні ж відправляться у Запорізьку та Донецьку області для виконання необхідних завдань.

«Та підтримка, яку проявляє Уряд та народ Японії є надзвичайно важливою для нас. Ми разом з командою МВС України на власні очі бачили як ефективно працюють ці машини механізованого розмінування, відвідуючи Камбоджу. Для такого типу машин в Україні є дуже багато роботи і вони доречні тут як ніколи», – заявив заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Також принагідно Глава МВС України Ігор Клименко висловив вдячність працівникам системи МВС, які оперативно прибули на місця ворожих атак та своєчасно надали усю необхідну допомогу населенню:

«Я хотів би подякувати кожному працівнику ДСНС, волонтеру, медику, поліцейському, нацгвардійцю, які вчора всі разом однією силою кинулись на ліквідацію наслідків жорстоких і варварських ударів агресора. Нас б’є ворог, але ми стаємо сильнішими».

Окремо Міністр внутрішніх справ України продемонстрував партнерам знищену ворожими атаками техніку підрозділів ДСНС, яка працювала у різних куточках нашої держави. Це і піротехнічні машини, пожежні автоцистерни, аварійно-рятувальні, санітарні та інші автомобілі.

Також японська делегація змогла побачити, як виглядають бронежилети та каски рятувальників після обстрілів.

Нагадаємо, 14 червня ДСНС України отримала 69 автомобілів від партнерів з Великої Британії, США, Японії та Естонії.

Також нещодавно заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий мав зустріч із делегацією Японського агентства міжнародної співпраці (JICA). Однією з найголовніших тем перемовин стало питання замінованості України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали