ДСНС України отримала 69 автомобілів від партнерів з Великої Британії, США, Японії та Естонії

clock
14.06.2024 18:00

Сьогодні, 14 червня, у столиці відбулася передача техніки підрозділам ДСНС України від партнерів з британського фонду Fire Aid. Також на заході  були представлені автівки надані Урядами США, Японії та Естонії, частина з яких закуплена з бюджету України.

Йдеться про 69 автомобілів, серед яких:

  • 29 автомобілів, зокрема автоцистерни, пересувні пункти управління, пікап та автодрабина, отримані від британської громадської організації «FireAID».

  • 10 автомобілів радіаційно-хімічної розвідки передані від Міністерства атомної енергетики США. Встановлене обладнання дозволяє здійснювати моніторинг та аналіз просто під час руху.

  • 9 мікроавтобусів від Естонії, які використовуватимуться як пункти керування безпілотниками та оснащені приладами радіоелектронної боротьби.

  • 2 броньовані машини механізованого розмінування від Уряду Японії, 17 автоцистерн та 2 пожежні автодрабини були придбані за кошти загального фонду.

Церемонію урочисто відкрив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, який подякував партнерам за технічну підтримку підрозділів системи МВС. Глава відомства зазначив, що ворог щодобово атакує мирні міста нашої країни і для того, аби оперативно реагувати на усі виклики необхідна сучасна техніка, зокрема для рятувальників.

«Кожного дня наша країна бореться з наслідками ворожих ударів по інфраструктурі нашої держави. Також під атакою ворога й підрозділи ДСНС, які рятують людей та на жаль зазнають втрат. За час повномасштабної війни ворог захопив близько 655 об’єктів ДСНС України на тимчасово окупованих територіях, 27 наших підрозділів знищено вщент, 363 – частково розбиті. Проте найцінніше, що знищує ворог – це життя. На жаль, за час війни, вже загинув 91 рятувальник, ще 356 працівників ДСНС – травмовано», – заявив очільник МВС України Ігор Клименко.

Своєю чергою Голова Фонду Fire Aid and International Development Дейв О’ніл заявив, що Велика Британія не втомлюється допомагати Україні та постійно працює над  наданням нової допомоги:

«Ми не аби як пишаємось, що в такий складний для вас момент ми можемо надати руку допомоги вашим рятувальникам. Британські вогнеборці поруч та будуть надавати всеосяжну підтримку та допомогу побратимам з України. І ці передані автівки демонструють нашу прихильність».

Координаторка Fire Aid в Україні Оксана Романуха зазначила, що це вже сьомий пакет допомоги від фонду. Наразі партнери напрацьовують шляхи збільшення підтримки України, аби надати підрозділам ДСНС ще більше необхідного обладнання:

«Ми сподіваємося що сьомий конвой гуманітарної допомоги – це лише проміжна цифра. Ми щодня думаємо над тим аби збільшити її і наше найбільше бажання – аби війна закінчилася і ми змогли перейти до іншої співпраці».

Ігор Клименко наголосив, що уся надана техніка сьогодні ж відправиться до 14 областей України, де виконуватиме найважливіше завдання – рятувати.

«Сьогодні ми отримали вкрай важливе технічне підсилення для підрозділів ДСНС України. Дякую нашим партнерам за постійну допомогу та підтримку. Переконаний, що надана техніка значно підсилить роботу підрозділів ДСНС та найголовніше – врятує не одне людське життя», – зазначив т.в.о. Голови ДСНС України Андрій Даник.

По завершенню заходу Міністр внутрішніх справ України особисто ознайомився із переданою технікою та обговорив з рятувальниками їх нагальні потреби.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали