Загиблі цивільні та зруйновані будинки і лікарні: рф завдала масованого удару по Україні (ВІДЕО)

clock
08.07.2024 17:10

Сьогодні, 8 липня, армія рф вчинила черговий терористичний акт проти українців, завдавши масованого удару по цивільній інфраструктурі Києва та Дніпра.

Загалом росія пошкодила понад 50 цивільних об'єктів упродовж сьогоднішньої атаки. 

СТАНОМ НА 17:00 відомо про 32 загиблих людей, ще 129 – постраждало. 

Серед ворожих цілей – житлові будинки, лікарні та бізнес-центри.

На місця російських атак оперативно були направлені усі необхідні служби – рятувальники, поліція, медики та підрозділи Національної гвардії, які допомагали розбирати завали та рятувати людей. Також на місцях працювали вибухотехніки, кінологи та психологи.

Одна з ворожих ракет атакувала дитячу лікарню «Охматдит». 

«Сьогоднішній ранок вчергове довів, що росія – країна терористів та виродків. Десятки ракет по містах у годину-пік. Удар по найбільшій дитячій лікарні країни. Сьогодні країна відчула не страх, а ще більше люті та ненависті. За терор проти цивільних та дітей буде відповідь», – заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, перебуваючи на території лікарні «Охматдит».

Окрім того, на місцях були Голова Національної поліції України Іван Вигівський, Голова ДСНС України Андрій Даник та Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко.

«Ми працюємо в змінному режимі, тому що сили покидають одних волонтерів, заходять інші – поліцейські й рятувальники, сили правопорядку. Тому в цю роботу включені всі. Максимально хочемо врятувати медичний персонал, який знаходиться, можливо, там під завалами», – розповів Глава МВС.

На території «Охматдиту» працює важка інженерна техніка, яка підіймає залізобетонні конструкції, аби розблокувати підвал корпусу лікарні. Під час повітряної тривоги там могли перебувати медичний персонал і діти.

Під час повторної атаки ворога було понівечено ще один медичний центр у Дніпровському районі столиці. Як наслідок, 8 осіб загинуло.

«Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке росія, що вона робить», – заявив Президент України.

Як відомо, Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Радбезу ООН після атак рф.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали