Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук провела робочу зустріч із делегацією ОБСЄ

clock
03.10.2019 00:05

Сьогодні, 3 жовтня, заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук провела робочу зустріч із делегацією ОБСЄ на чолі з Спеціальною представницею Діючого голови ОБСЄ з гендерних питань Послом Мелані Вервір.

Зустріч була присвячена обговоренню гендерної політики МВС та кращих світових практик щодо протидії домашньому насильству та впровадження гендерної перспективи в безпековий сектор.

У зустрічі також взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, радник міністра з гендерних питань Вікторія Арнаутова та керівник відділу з питань дотримання гендерної рівності Ольга Перунова.

«Стабільний мир та безпека під час військового конфлікту залежать від повноцінного запобігання, розпізнавання та реагування на домашнє насильство, а також забезпечення ширшого доступу жінок до процесів відновлення та встановлення миру. Тому Міністерство внутрішніх справ, піклуючись про безпеку українців, активізувало гендерну складову своєї політики, зокрема, розширивши роботу мобільної групи з реагування на факти вчинення домашнього насильства «Поліна», яка з 17 вересня працює у 27 містах України», – повідомила Тетяна Ковальчук.

Своєю чергою, Мелані Вервір відзначила досягнення в трансформаційних процесах, що тривають в українському правоохоронному секторі: «Протидія домашньому насильству – це політика, що перш за все спрямована на захист сім’ї та викорінення будь-яких проявів насильства, а отже вона є невід’ємною гарантією суспільної безпеки. Неможливо не помітити прогресивні зміни та позитивні результати в секторі безпеки у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, протидії та запобіганні випадків домашнього насильства».

Крім того, відбулось обговорення досягнень Української асоціації представниць правоохоронних органів, яка нещодавно стала афілійованим членом Міжнародної асоціації жінок-поліцейських.

«У вересні поточного року я разом із членами Української асоціації представниць правоохоронних органів відвідали одну з найбільших міжнародних професійних подій у правоохоронній сфері - конференцію IAWP в Анкориджі «Наставництво для нового покоління».

Представниці асоціації мали змогу брати участь в обговоренні питань гендерної рівності, менторства, жіночого лідерства, а також почерпнути досвід міжнародних колег щодо інноваційних підходів у роботі поліції, ефективної взаємодії з громадою, практик переговорів, протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому насиллю» ‑ зауважила заступник міністра Катерина Павліченко.

Ми надзвичайно вдячні нашим партнерам за співпрацю й надання допомоги в досягненні таких вагомих для нас цілей. Високо цінуємо підтримку Координатора проєктів ОБСЄ, яка дозволяє нам успішно впроваджувати гендерну політику в діяльність органів системи МВС.

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність