Тетяна Ковальчук: Гендерна політика має бути в основі правоохоронної системи

clock
30.03.2018 10:47

Про це сьогодні, 30 березня, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час зустрічі з Урядовим уповноваженим з питань гендерної політики Катериною Левченко. У зустрічі також взяли участь віце-президент Громадської організації «Ла Страда-Україна» Ольга Калашник, радники МВС з гендерних питань від структури ООН Жінки Христина Бродич і Михайло Корюкалов та представники МВС.

«Гендерна політика має бути в основі правоохоронної системи. Ми говоримо про рівні права та можливості жінок і чоловіків у всіх органах сектору цивільної безпеки, діяльність яких спрямовується МВС», – зазначила Тетяна Ковальчук.

За її словами, гендерний підхід є одним з пріоритетних у процесі реформування системи органів внутрішніх справ.

«Ми не лише декларуємо гендерну рівність. У Стратегії розвитку системи Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року, затвердженій  Урядом, упровадження комплексного гендерного підходу до кадрової політики є одним з ключових», – додала заступник міністра внутрішніх справ.

Тетяна Ковальчук зазначила, що ствердження гендерної рівності є невід’ємною частиною суспільних трансформацій, що відбуваються в Україні і, водночас, стимулом до подальшого розвитку.

«Сьогодні в українському суспільстві руйнуються стереотипні уявлення про роль чоловіка і жінки. Практично у всіх сферах життєдіяльності роль жінки зростає. Не лише у цивільних органах, а й у військових формуваннях продовжує збільшуватися частка жінок. Вони беруть участь у волонтерській діяльності, військових діях, правоохоронній та миротворчій діяльності. Тому гендерна політика у нашій державі в умовах обраного вектору постає у новому актуальному світлі. І МВС працює над забезпеченням рівних можливостей і недопущення дискримінації щодо участі чоловіків і жінок у прийнятті важливих суспільних рішень», – запевнила вона.

Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко запевнила, що зі свого боку забезпечить всю необхідну підтримку.

«МВС демонструє дуже великі успіхи на шляху становлення гендерно-неупередженої політики. Ви можете розраховувати на нашу повну підтримку», – додала вона.

Зокрема, сторони погодили, що гендерні експерти долучаться до розробки плану дій МВС в рамках реформи.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали