Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук: Гендерна нерівність більше не загрожує системі МВС

clock
15.03.2018 14:42

Заступник міністра внутрішніх справ зазначила, що перед МВС стояло важливе завдання  подолати гендерну нерівність і забезпечити рівні права для чоловіків та жінок. Про це вона сказала сьогодні, 15 березня, під час запуску першої в Україні Асоціації представниць правоохоронних органів.

«Ми поставили перед собою амбітне завдання – забезпечити рівні права та можливості жінок і чоловіків у правоохоронних органах. І сьогодні ми сміливо можемо заявити, що гендерна нерівність відходить у минуле. Цеглина за цеглиною ми будуємо мур, який захистить від гендерної нерівності», – зауважила Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра зазначила, що Асоціація представниць правоохоронних органів стане платформою, де жінки-правоохоронці можуть розвивати свої лідерські навички, підтримувати одна одну, а також сприяти впровадженню гендерно чутливих політик і практик у відповідних структурах.

Тетяна Ковальчук подякувала міжнародним партнерам за постійну і послідовну підтримку.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук сказав, що створення Асоціації – це реальна можливість об'єднати чоловіків і жінок, які вірять у рівність.

«Шановні представники правоохоронних органів, ми відзначаємо важливий день – створення Української асоціації правоохоронних органів. Асоціація – реальне об'єднання жінок і чоловіків, які вірять у рівність прав. Це також доказ тісної співпраці з МВС, який віддзеркалюється у зростанні жінок у поліції. Канада дуже рада, що ми можемо підтримати цю ініціативу, і ми обов'язково продовжимо співпрацю», – повідомив Роман Ващук.

Нагадаємо, у червні 2017 року Проект підтримки підготовки поліцейських [Police Training Assistance Project (PTAP)] організував проведення в Києві семінару, під час якого були визначені можливості та потенційні шляхи професійного розвитку і кар'єрного зростання жінок у правоохоронних органах України. Учасниці семінару погодилися створити робочу групу, до якої увійшли представниці різних органів структури Міністерства внутрішніх справ України. Мета діяльності робочої групи полягає у координуванні процесу створення громадської організації «Українська асоціація представниць правоохоронних органів» (УАППО) та подальшому вивченні перспектив розвитку. Подібні асоціації сприяють впровадженню гендерно-чутливих політики і практики у відповідних структурах.

Проект підтримки підготовки поліцейських (PTAP) є трирічним проектом, що впроваджується в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади (GAC) в обсязі 6,5 млн. канадських доларів у рамках Програми миротворчих та стабілізаційних операцій (PSOP) уповноваженою компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд.». Проект спрямований на надання консультаційних послуг і проведення навчання з метою сприяння зміцненню нової Національної поліції України (НПУ) для реалізації стратегії реформування поліції, яка є гендерно-чутливою, орієнтованою на служіння громаді та враховує міжнародні стандарти та найкращий світовий досвід. Проект розпочався у жовтні 2016 року і передбачає підтримку в розробці та проведенні спеціалізованих навчальних курсів для командирів патрульної поліції, велопатрульних та інструкторів, працівників прес-служб, зміцненні механізмів взаємодії поліції з громадою, заснуванні Української асоціації представниць правоохоронних органів, створенні Академії патрульної поліції, розробці платформи для дистанційного навчання, розбудові організаційного потенціалу НПУ.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність