Контраст
Шрифт

За минулі дві доби поліція відкрила 46 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів рф на Херсонщині

clock
30.01.2023 14:01

Армія рф атакувала мирні населені пункти Херсонської області з реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків та артилерії. В обласному центрі окупанти поцілили у прибережні райони, центр, мікрорайони ХБК, Таврійський та Північний.

Ворожими снарядами у місті пошкоджені медичний та навчальний заклади, банк, територія порту й судна, автостанція, поштове відділення, комунальне підприємство, там вигоріли автобуси, приватні та багатоквартирні будинки.

Є поранені й загиблі місцеві жителі, у них були мінно-вибухові травми, несумісні з життям. На місцях обстрілів працювали всі екстрені служби, надавали допомогу постраждалим та документували наслідки влучань. За минулі дві доби поліція відкрила 46 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині.

Також з тимчасово окупованого смт Нижні Сірогози надійшла інформація, що російські військові захопили та заселилися в будинки, власники яких виїхали на підконтрольну Україні територію. Місцевих жителів російські військові до осель не підпускають.

Крім того, з тимчасово окупованого смт Верхній Рогачик надійшла інформація, що у листопаді двоє місцевих колаборантів заселили в будинок, де власники виїхали на підконтрольну Україні територію, дві сім’ї з Херсона, які приїхали працювати у військову окупаційну адміністрацію. Родичам власників херсонські колаборанти повідомили, що будинок тепер їхня власність.

Водночас з тимчасово окупованої Голопристанської міської громади надходять повідомлення, що російські військові обкрадають дачні кооперативи, з будинків вивозять всю побутову техніку та меблі.

За усіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність