Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

clock
26.07.2024 15:50

Про це під час спільного брифінгу з представниками Національної поліції, Служби безпеки та Офісу Генпрокурора повідомив Міністр внутрішніх справ України.

Ігор Клименко разом із Головою Національної поліції України Іваном Вигівським розповіли деталі щодо розшуку та затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. 

За словами Ігоря Клименка, за цей тиждень правоохоронці повністю відтворили хронометраж і таймінг життя підозрюваного напередодні вбивства. До розкриття цього злочину було залучено сотні правоохоронців, відпрацьовано десятки гектарів лісу, населені пункти. Також оперативники перевіряли квартири та будинки, де міг би переховуватись підозрюваний. 

«Ми зробили все для того, щоб це затримання пройшло достатньо професійно, щоб дана особа постала перед судом і громадськість могла розуміти, яка колосальна робота була проведена всіма правоохоронними органами», - зауважив Ігор Клименко. 

Іван Вигівський зазначив, що до розкриття цього злочину були максимально залучені всі сили Національної поліції у Львівській області та групи слідчих з Києва. 

«У рамках кримінального провадження допитано 900 свідків, зібрано понад 9 тисяч фото зображень з камер відеоспостережень, призначено  22 судові експертизи», - зазначив голова Нацполіції. 

Працівники кримінального аналізу  з використанням 5 аналітичних програм визначили 80 осіб, які були схожі за зовнішністю, що допомогло встановити особу підозрюваного.

Від моменту встановлення місця перебування підозрюваного до моменту його затримання правоохоронці ретельно готувалися 24 години. Фігуранта затримали 25 липня 2024 року у місті Дніпро. 

Наразі правоохоронці аналізують та вивчають зміст матеріалів, що були вилучені з телефону підозрюваного. Зокрема, йдеться про скріншоти листувань, пошукових запитів щодо діяльності місцевих органів влади та конкретних осіб. Ймовірно, підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон готувався до скоєння інших злочинів. 

Правоохоронці також перевіряють версію щодо причетності російських спецслужб до організації вбивства Ірини Фаріон.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у  скоєнні умисного вбивства -  ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Сьогодні в одному з судів Львова йому оберуть запобіжний захід.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали