Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

clock
26.07.2024 18:30

Після прильоту в будинок чоловік і дві жінки зуміли вибратись з-під завалів і зв’язатись з поліцейськими. Заради порятунку родина здолала 5 кілометрів пішки по сорокаградусній спеці, а група «Білий Янгол» ризикнула наблизитись впритул до ворога. Під ворожими снарядами екіпаж вивіз з пекла не тільки людей, але й сімох їхніх домашніх улюбленців – собак, котів і черепашку на ім’я Тротил.

Сьогодні Красногорівка є театром бойових дій. Троє місцевих жителів, 58-річна жінка, 37-річний чоловік і 23-річна дівчина, пережили страшні події. Через російські обстріли вони змінили шість будинків, жоден не вцілів. Останній удар ледь не поховав всю сім’ю під уламками.

«Прилетіло в будинок, нас засипало в підвалі, ледве вибралися. Пощастило, що залишилась дірка, невелика така, з рюкзаком не пролізеш. Спочатку через неї тварин почали викидати, потім самі вилізли», - з жахом згадують люди.

Мешканці терміново вийшли на зв'язок з групою «Білий янгол» і попросили допомоги. Керував рятувальною операцією начальник поліції Курахового Артем Щусь

«Заїхати в місто неможливо, тому ми проклали маршрут, щоб цивільні вийшли пішки. Довго готувались, давав поради, як поводитись, як обрати правильний шлях, де зупинитись перепочити», - розповідає поліцейський.

Люди разом зі всіма тваринами успішно дісталися обумовленого місця, де їх підхопили «Білі янголи». Екіпаж під’їхав на максимально можливу відстань до міста, і його помітив ворог. Росіяни відкрили по автомобілю вогонь з артилерії. На щастя, ніхто не постраждав.

У місті залишається понад 190 осіб. За словами Артема Щуся, всі виїзди в напрямку Красногорівки є вкрай небезпечними та потребують ретельного планування, проте евакуація триває – в індивідуальному порядку. Телефон: 066-56-10-102.

Національна поліція України

Схожі матеріали