На Донеччині з Мар’їнської та Очеретинської громад евакуювали всіх дітей

clock
26.02.2024 19:30

На Донеччині проходить п’ятий етап примусової евакуації малечі із зони бойових дій. Триває порятунок неповнолітніх із Торецької громади. 73 дитини тепер у безпеці. 

Групи поліції «Білий Янгол» спільно з працівниками ДСНС України, співробітниками патрульної поліції, поліції охорони та представниками військових адміністрацій вивезли всі родини з дітьми з 9-ти населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської громад, які перебувають під цілодобовим обстрілом росіян.

Серед евакуйованих – 8-річна Олена. Дівчинці та її батькам уже вдруге доводиться покидати домівку. Раніше сім’я мешкала у Красногорівці, але через постійні обстріли виїхала до більш безпечного села Зоряне. Однак окупанти почали обстрілювати і цей населений пункт. Ворожі снаряди не раз вибухали поруч з будинком родини, і мешканці були змушені ховатися в підвалі. Через загострення ситуації та наближення лінії фронту сім’я погодилася на евакуацію за межі Донеччини.

Виїзд родини організували «Білі янголи» спільно з громадським формуванням «Капеланський патруль». Дівчинку одягнули в спеціальний дитячий бронежилет, а з собою вона забрала свого друга – папугу Кешу. Наразі родина налагоджує своє життя у безпечному регіоні країни.

Поліція закликає батьків евакуювати дітей з прифронтових населених пунктів, адже залишатися - смертельно небезпечно.

Національна поліція України

Схожі матеріали