Тетяна Ковальчук: Питання подолання гендерного насильства потребує термінового законодавчого урегулювання

clock
04.04.2018 15:05

Про це сьогодні, 4 квітня, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час зустрічі з міжнародним консультантом ООН Жінки Ейлін Скіннідер.

«Міністерство внутрішніх справ ініціює велику кількість проектів, спрямованих на впровадження адекватного реагування на гендерно-обумовлене насильство представниками правоохоронних органів, проте це неможливо без адекватного законодавства, що б враховувало всі особливості та виклики сучасності. Питання подолання гендерного насильства потребує термінового законодавчого урегулювання», - наголосила Тетяна Ковальчук.

Вона додала, що впровадження гендерного підходу у абсолютно всіх сферах діяльності МВС є пріоритетом реформування органів сектору цивільної безпеки та парамілітарної Національної гвардії.

«Україна підписала Стамбульську Конвенцію (Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами) ще у 2011 році, проте з того часу так і не ратифікувала її. Документ наголошує на тому, що обов’язком кожної демократичної європейської держави є повністю викорінити насилля в усіх його формах, а також створити систему запобігання насильству над жінками та належного покарання винних», - зазначила заступник міністра внутрішніх справ.

Міжнародний консультант ООН Жінки Ейлін Скіннідер відзначила значні успіхи МВС на шляху подолання проблеми гендерно-обумовленого насильства, зокрема шляхом запуску мобільних поліцейських груп протидії домашньому насиллю ПОЛІНА.

«Приклад того, як МВС залучило до єдиного процесу правоохоронців, соціальних працівників, представників міжнародних асоціацій та юристів заслуговує на повагу. ПОЛІНА демонструє дуже гарні показники», - сказала вона.

Тетяна Ковальчук повідомила, що наразі МВС працює над масштабуванням проекту мобільних поліцейських груп такого зразка на всю територію держави.

Наприкінці зустрічі сторони погодили залучення експертів ООН до формування гендерної політики МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали