Ігор Клименко взяв участь в українсько-польських урядових консультаціях

clock
28.03.2024 14:30

28 березня 2024 року у Варшаві відбулися українсько-польські урядові консультації. Делегацію від України очолив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Серед урядовців, які представили Україну, був Міністр внутрішніх справ. До цього Ігор Клименко зустрівся з Міністром внутрішніх справ та адміністрації Польщі Марціном Кєрвінським.

«Україна та Польща стратегічні союзники. Маємо чітко розуміти, наскільки значущою є взаємопідтримка і потенціал нашого співробітництва», — наголосив Глава українського Уряду Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль повідомив, що урядові команди обох держав обговорили низку питань, які становлять взаємний інтерес у співпраці. Зокрема, велику увагу було приділено таким складним темам, як ситуація на кордоні й торгівля в агросекторі, а також визначено напрямок вирішення даних питань.

«Очікуємо від Польщі конкретні відповіді на запропоновані нами кроки. Уже більша частина з них виконана. Очікуємо заборону Єврокомісією транзиту й експорту з росії та білорусі товарів, а також погодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Він наголосив, що стратегічні відносини передбачають взаємну довіру та відкритість, здатність до діалогу та компромісу: «Розраховуємо, що сьогоднішні консультації принесуть результат і ми знайдемо шляхи врегулювання проблемних питань».

За підсумками міжурядових консультацій була ухвалена спільна заява у якій Прем’єр-міністри України та Польщі, зокрема, підтвердили непохитну підтримку Республіки Польща Силам оборони України у відсічі незаконної, невиправданої та неспровокованої війни Російської Федерації проти України, що порушила основи міжнародного правопорядку та підкреслили необхідність поглиблення співпраці у сфері протидії злочинності та домовилися про кроки, які необхідно здійснити для підписання нової польсько-української Міжурядової угоди про співпрацю у боротьбі зі злочинністю. 

Повний текст заяви за підсумками міжурядових консультацій.

Схожі матеріали