Контраст
Шрифт

Збували наркотики у трьох регіонах країни – поліцейські викрили злочинне угруповання

clock
29.04.2021 11:37

Відомо, що «працювали» наркоділки протягом 2020 – 2021 років та мали чіткий розподіл ролей між собою. Збували заборонений «товар» через мережу так званих закладчиків на території Вінницької, Миколаївської та Черкаської областей. Замовлення приймали через месенджери, гроші отримували на банківські картки. До складу міжрегіонального злочинного угруповання входило більше десяти осіб.

28 квітня оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області з колегами-правоохоронцями провели спецоперацію з викриття та припинення діяльності угруповання. Зокрема, були встановлені місця заходження закладок та вилучені згортки з метадоном. Двох учасників угруповання затримали.

За результатами проведених обшуків виявили та вилучили: 2 автомобіля, мобільні телефони, сім-картки, ємності з нашаруванням порошкоподібної речовини, грошові кошти.
Кваліфікація: ч.2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1. ст. 321 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

Досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області. Правоохоронці встановлюють всіх учасників злочинного угруповання та вживають заходів щодо притягнення їх до відповідальності.

Схожі матеріали
Діяльність