Контраст
Шрифт

Запорізькі поліцейські вилучили у місцевого мешканця велику партію канабісу, зброю та боєприпас

clock
01.10.2021 11:04

Вартість вилученого наркозілля за цінами «чорного» ринку складає близько мільйона гривень. Також правоохоронці виявили рушницю та бойовий корпус гранати Ф-1 з підривачем, які направили на експертне дослідження. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН України спільно зі слідчим районного управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури провели ряд санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігуранта кримінального провадження.

Так, на території домоволодіння 42-річного чоловіка в селі Розумовка Запорізького району правоохоронці вилучили більше 140 нарковмісних рослин в горщиках, ще 11 кущів коноплі, заввишки 2 метрів з ознаками культивації та поливу та більше 1,5 кг суцвіття коноплі.

За цінами «чорного ринку» вартість вилученого складає близько мільйона гривень.

На території гаражного приміщення фігуранта в Хортицькому районі правоохоронці вилучили предмет, схожий на рушницю та бойовий корпус гранати Ф-1 з підривачем, які направлені на експертне дослідження до Запорізького НДЕКЦ МВС України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Після проведення експертизи буде вирішено питання повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

На теперішній час проводяться заходи зі встановлення злочинних зв’язків вказаної особи, можливих каналів розповсюдження наркотичного засобу. Триває досудове слідство.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність