Контраст
Шрифт

На Закарпатті поліцейські затримали учасників наркоугруповання

clock
09.02.2022 15:59

Зловмисники налагодили мережу збуту наркотиків та психотропів на території Мукачева та Мукачівського району. Такий «бізнес» приносив до 500 тисяч гривень щомісяця. 

Припинили діяльність злочинної групи оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі обласної поліції. Учора, 8 лютого, поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та РПОП затримали трьох учасників угруповання та провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання причетних осіб. Вилучили метамфетамін, марихуану, понад 50 тисяч гривень, «чорнові» записи» тощо. 

Як встановили правоохоронці, організував діяльність угруповання мешканець Мукачева, у спільники залучив своїх знайомих. Для ведення «бізнесу» орендували квартиру, де займалися зберіганням, фасуванням та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Також поліцейські встановили й місце вирощування наркотичних рослин. Плантація знаходилася серед поля у Мукачівському районі.

Зібраний врожай зловмисники відвозили до квартири та готували до продажу. Надалі учасники отримували готовий до збуту «товар» і вже розповсюджували його на території міста та району. За один грам марихуани отримували 150 гривень, за амфетамін  - 1800 гривень. Такий «бізнес» приносив угрупованню до 500 тисяч гривень на місяць. Кошти організатор розподіляв між всіма в залежності від їхньої ролі  в угрупованні.

На даний час у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано трьох осіб, п’ятьом – повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів чинним законодавством передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність