Контраст
Шрифт

Вимагання 90 000 гривень хабаря – внутрішня безпека Нацполіції викрила поліцейського Київської області

clock
29.10.2021 11:29

Неправомірну вигоду планував отримати один із посадовців Бучанського районного управління поліції Київщини. Під час передачі коштів його затримали.

Оперативники Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрили заступника начальника слідчого відділення одного з відділів Бучанського РУП на корупційних діях. Поліцейський вимагав 3 500 доларів США у чоловіка за повернення йому вилученого автомобіля та звільнення від кримінальної відповідальності за фактом скоєної ДТП.

На підставі зібраних матеріалів Київською обласною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 Під час отримання другої частини вищезазначеного хабаря – 70 000 гривень – майора поліції затримали з речовими доказами працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Києві. У службовому кабінеті поліцейського та за місцем мешкання проведено санкціоновані обшуки. Вилучено майже 23 000 доларів США, серед яких і кошти, отримані поліцейським на першій передачі неправомірної вигоди.

 Фігурантові оголошено про підозру. У разі доведення вини йому може загрожувати до 10-ти років позбавлення волі. Наразі поліцейський затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 
Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність