Контраст
Шрифт

Упродовж року Чернівецька поліція зареєструвала півсотні кримінальних проваджень щодо підробки документів про COVID-безпечність

clock
30.12.2021 12:13

Досудові розслідування 10 таких проваджень про вчинення 26 правопорушень наразі завершено. Правоохоронці продовжують здійснювати заходи із виявлення та документування фактів підробки документів про вакцинацію та негативних результатів ПЛР-тестувань на COVID-19.

Наразі 13 особам поліцейські вже повідомили про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Крім цього, слідчі та дізнавачі поліції завершили розслідування 10 кримінальних проваджень про вчинення 26 кримінальних правопорушень і скерували обвинувальні акти до суду.

Під час розслідування проваджень зазначеної категорії правоохоронці задокументували також і діяльність злочинної групи із 3 осіб, яка займалася виготовленням та збутом підроблених документів щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-Cov-2. У фігурантів проведено обшуки, в процесі яких виявлено та вилучено речові докази, що свідчили про їхню протиправну діяльність. 

Поліція застерігає громадян від підроблення документів про COVID-безпечність. Згідно зі статтею 358 Кримінального кодексу України, за підроблення та збут таких документів передбачена відповідальність у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі. За використання фальшивого документа винній особі загрожує штраф до 850 гривень, до 6 місяців арешту або до 2 років обмеження волі. 


Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Схожі матеріали
Діяльність