Упродовж минулого тижня поліція розпочала 172 кримінальних провадження за фактами підроблення COVID-документів

clock
23.11.2021 14:31

До суду направили 22 кримінальних провадження за статтею 358 КК України про вчинення 34 кримінальних правопорушень. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Крім того, проведено 13 обшуків в Дніпропетровській,  Житомирській, Харківській, Закарпатській, Миколаївській областях та у м. Києві.

«Троє медичних працівників потрапили під пильне око правоохоронців. В їхніх кабінетах провели обшуки. Також навідалися до туристичного агентства у Харкові, яке пропонувало отримати підроблені ПЛР-тести. В цілому, вилучено 61 підроблений ПЛР-тест, 54 свідоцтва про вакцинацію та сертифікати. В одному з випадків ділки просто пропонували свої послуги в коментарях в Інстаграм. Ну, і звичайно, відповіли на таку пропозицію наші правоохоронці. Як виявилося, шукав клієнтів звичайний приватний підприємець і діяв за попередньою змовою з сімейним лікарем «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Ужгородської міської ради. За 2 700 грн пропонували підробити сертифікат з можливістю внесення його в «Дію», - сказав перший заступник міністра.

За словами Євгенія Єніна, правоохоронці також щоденно проводять моніторинг Телеграм-каналів.

«Наприклад, викрили шахраїв в Харкові, які від імені лабораторії ТОВ «ОН Лаб» через месенджер пропонували паперові довідки у регіонах України про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19. Всіх затримали та повідомили про підозру», - зазначив він.  

Перший заступник міністра внутрішніх справ закликав повідомляти в поліцію про факти підробки COVID-документів.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали